Barcelona


75930_10201983723819849_440332632_n

Dag lezer,

Ik ben eindelijk weer terug van weggeweest! Ik ben namelijk naar een klein festival gegaan en meteen erna op citytrip naar Barcelona met mijn vriendje. Eigenlijk was het een soort van liefdesreisje voor ons 1 jaar samen. In deze post ga ik d.m.v. wat foto’s een kort verslagje geven.

PicMonkey CollageWe vertrokken al vroeg naar de luchthaven van Charleroi om van daaruit ons vliegtuig te nemen naar onze bestemming. Even terzijde : Ryanair was de maatschappij waarmee we hebben gevlogen en we waren er zeer tevreden over. Vlotte en vooral zeer goedkope vlucht met weinig tot geen moeilijkheden. Eenmaal aangekomen namen we de ‘Aerobus’ naar het centrum van Barcelona waar ons hotel lag. Het was een soort van groot herenhuis met 15 kamers. De sfeer was er echt geweldig en je voelde je er als thuis.

Na onze check-in trokken we de stad in voor een verkenning. We wandelden er over de Ramblas en het verlengde van deze straat. Daar situeerden zich ook de huizen van Gaudi. Zeer speciaal en toch wel een aanrader om eens te zien. Tussendoor stopten we ook bij een leuke tapasbar waar je voor weinig geld genoeg kon eten. Van calamaris en belegde broodjes tot kippenboutjes en nog veel meer.

‘s Avonds gingen we naar de haven met de metro, naar mijn mening het goedkoopste vervoersmiddel, en maakten we enkele foto’s. De restaurants daar waren een beetje duurder, maar hé, dat mag wel een keer als je op vakantie bent met je liefste! Francis en ik hadden er een supergezellige avond met paella op tafel en straatmuzikanten die voor ons speelden.

PicMonkey Collage1

De volgende morgen ging ik eerst naar het winkeltje aan de overkant van ‘onze’ straat waar ik boterkoeken en fruitsap haalde voor Francis en een stokbroodje en wat beleg voor mij. Vervolgens hebben we ontbeten op ons superschattig terrasJE (er konden net een tafel en 2 stoelen op). Die dag was het weer trouwens zalig, zo’n 28°.

We vertrokken wat later richting park Guëll, ontworpen door alweer… Gaudi. Daarna zetten we onze koers verder naar de Sagrada  Familia. Je kan niet zeggen dat dat een mooie kerk is, maar speciaal is ze zeker. Ook hebben we nog een tussenstop gemaakt bij een eivormig gebouw en bij de Arc de Triomf zijn we gestopt om te eten en vooral te drinken. We hadden erg veel dorst gekregen van al dat stappen en dan kon Francis zijn pintje natuurlijk niet ontbreken!

Eigenlijk hebben we die middag niet veel meer gedaan behalve zalig genieten van het zonnetje. Wel zijn we nog met vrienden van ons naar Camp Nou gegaan in de namiddag. Tot mijn verbazing was het echt groter dan ik had gedacht en het museum was ook de moeite waard. Alles is zeer up-to-date, wat het natuurlijk extra interessant maakte voor ons. Mijn vriendje, geobsedeerd door de voetbal, was natuurlijk in zijn nopjes.

‘s Avonds zijn Francis en ik dan samen met onze vrienden gaan eten in een leuk strandrestaurant aan de zee. Hij at er gamba’s, ik een kreeft.

PicMonkey Collage2

De volgende dag was de nationale feestdag van Spanje. Je zag enkel de Catalaanse vlag in Barcelona, aangezien Catalonië onafhankelijk wil worden. Het weer viel niet mee. Er was van die miezerige regen en het was redelijk fris. We hadden de belangrijkste dingen al bezocht, maar zijn nog eens naar de kathedraal gaan kijken en hebben de Ramblas tot het einde gedaan waarna we uitkwamen aan een klein haventje. We konden daar even opwarmen in een groot winkelcentrum en er was ook een aquarium (dat we wel niet bezocht hebben). Je zag er buiten de kabelliftjes die een uitzicht gaven over heel Barcelona.

‘s Middags hebben we nog eens tapas gegeten en ‘s avonds zijn we ‘fancy’ gaan dineren. Denk : oesters met kaviaar, een fles cava, tonijntartaar, vissoep met verse zeevruchten,… Echt een prachtige afsluiter voor een topreisje met mijn vriendje. Zeker voor herhaling vatbaar dit! 🙂

Veel liefs,

Margot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s